От какви грижи се нуждаят хората с деменция?

Публикувано от Access
Категория:
Деменция

Много специалисти смятат, че деменцията е една от най-страшните болести на съвремието. Тя е не само прогресиращо заболяване, оказващо влияние върху паметта, мисленето и поведението на пациента, но е и практически невъзможна за лечение. За съжаление не можем да Ви посъветваме как да преборите деменцията. Но можем да Ви дадем няколко важни съвета как да помогнете на близките си.
Имайте в предвид, че за да се грижете за човек с деменция трябва да сте на разположение по всяко време на денонощието. Вариантите са два – или да пригодите дома на пациента да отговоря на нуждите му или да се доверите на специализиран дом за хора с деменция.
Начинът, по който е проектирано пространството в домовете за хора с деменция е изключително важно за настанените там. Пациентите имат проблеми с усвояването на нови неща и често забравят как да си служат с обикновени предмети като телефон, дистанционно и дори ключът за осветлението.
Затова домовете за хора с деменция оценяват нуждите на всеки един пациент. След обстоен преглед те установяват степента в която е заболяването, подвижността и състоянието на човека. Едва след това го настаняват в специализирана стая или Ви дават съвет как да ремонтирате дома му.
Това, с което се различават домовете за хора с деменция са по-доброто осветление, което намаля риска от падане или объркване. В тях са сведени до минимум отблясъците, сенките и отраженията. Вместо това се залага на равномерното осветление и естествената светлина през деня.
Освен това в домовете за хора с деменция редовно се правят очни прегледи, за да могат възникналите проблеми да се излекуват на време. В тях са намалени и излишните шумове, които биха могли да изплашат настанените там.
Надяваме се, че сте научили нещо ново и да успеете да вземете най-доброто решение за Вашите близки!

Вашият коментар

13 − 7 =